3 tips for å bli bedre i staking til Kobberløpet!

Har du planer om å slå ny personlig rekord den 6. april? Da bør du øve på staketeknikk!

Løypeprofilen til Kobberløpet er rimelig flat, med unntak av starten fra Daja og opp til Skihytta. Dersom du er bedre på å stake i år enn du var i fjor, vil du kunne forbedre tiden din på årets løp.

Her er tidligere Kobberløpet-vinner Lena Cecilie Pedersen Osnes’ tre tips til hvordan du kan forbedre staketeknikken før Kobberløpet: 

Tips 1: Tren på å få aktive fall på stavene. Hele kroppen skal brukes for å skape ett trykk som skaper fremdrift, dette gjør du ved å hoppe opp med beina og aktivt falle på stavene – med relativt høy frekvens.

Tips 2:  Slipp stavene ved avslutning av stavtaket, slik at du få en god avspenningsfase i armene og overkroppen frem mot neste stav-i-sett.

Tips 3: Pass på at du har riktig stavlengde. Har du for lange staver er det vanskelig å komme nok frempå med kroppstyngden.

Teknikkurs på Jakobsbakken

Fjellfarer arrangerer teknikkurs på Jakobsbakken sammen med Osnes 8.-10. februar. Et av fokusområdene her vil være å forberede staketeknikken på ski. Grunnposisjon, stav-i-sett, frekvens og staking i varierende terreng er noe av det du kommer til å lære på kurset. Finn mer informasjon og meld deg på kurset her!

 

Har du meldt deg på vårens vakreste skieventyr enda? Unngå å havne på venteliste, meld deg på nå! 

Gå til påmelding her