Alexandr Bolsjunov til Kobberløpet!

– Det er en historisk dag for oss, sier daglig leder i Kobberløpet, Mona Mosti. 
Foto: Modica/NordicFocus

Russiske Aleksandr Bolsjunov kommer til Kobberløpet lørdag 6. april. Gladmeldinga kom tirsdag fra kobberløpskamerat Geir Wenberg. Wenberg fisk og Eidissen Consult er vertskap for verdens fremste distanseløper når han kommer til Sulitjelma.

– Jeg måtte sette meg da jeg fikk telefonen med denne gladmeldinga fra Benn Eidissen og Geir Wenberg. Nå blir det enda en ny dimensjon i folkefesten i Sulis. Vi er veldig glade for det store engasjementet som våre sponsorer viser. Nå gjør de det igjen, sier Mona.

Best i verden

Alexandr Bolsjunov har fire sølv fra sist VM, to sølv og en bronse fra sist OL, og troner øverst på FIS-rankingen som verdens beste distanseløper.

– Vi har hatt flott hjelp fra mine kontakter i langrennsmiljøet for å få Bulshunov nordover. Spesielt skal Brian Holmstrøm fra Fauske ha en stor takk, sier Geir Wenberg.

– Vårt ønske er å gjøre Kobberløpet enda mer spennende for både publikum og deltagere. Jeg ser at det flotte som har skjedd rundt Kobberløpet de siste årene rett og slett får folk ut på ski. Det er det viktigste. Både i Bodø, Fauske og Valnesfjord er det flere folk ute i løypene, sier Geir Wenberg.

Trenger toppene

– Bredden er viktigst, men vi trenger toppen også. For oss turløpere betyr det selvsagt noe at Bolsjunov og Johnsrud Sundby står framst i samme felt. Med den værmeldinga vi har nå er det bare for folk som vil oppleve denne historiske starten å melde seg på, sier Wenberg.

– Det blir uhyre spennende når gullvinnerne fra VM, HC Holund og Martin Johnsrud Sundby får returoppgjør med sølvvinnerren fra både femmila og 15-kilometer fra VM. Det kan bli russsisk revansj i Sulis-fjellene, sier Benn Eidissen.