Datoen er satt for Kobberløpet 2020

Det 52. Kobberløpet er terminfestet til 18. april 2020, sier Mona Mosti, daglig leder i Kobberløpet.

– Vi har de siste årene lagt oss på den første helga etter del 2 av NM. I år kommer palme- og påskehelg i mellom. Det er tett mellom turrennene i denne perioden. Vi er glade for at vi ikke kolliderer med andre store renn i Nord-Norge som Reistadløpet og Svalbard skimarathon, sier Mona Mosti.

Etter at Kobberløpet i 50 år hadde ligget på mellom 100 og 500 deltagere økte oppslutningen formidabelt til fjorårets jubileumsutgave da 1200 stilte til start. I år holdt det høye deltagerantallet seg. Flere av landets beste skiløpere har snakket varmt om rennet i Sulis, og bidratt til at stadig flere vet om skiløpet i fjellheimen. Også i 2020 vil det være et sterkt kobbel toppløpere på start i Sulitjelma.

Blant de som allerede har meldt sin ankomst er olympisk mester Ragnhild Haga og verdensmester Niklas Dyrhaug.

Gode minner

– Blant mange fine minner fra Kobberløpet står første besøket som noe helt spesielt. Vi fikk omvisning i gruva og lærte historia om Sulis. Etter løpet fikk jeg slavemerket. Det er utrolig fint å tenke tilbake på, sier Niklas Dyrhaug.

Niklas Dyrhaug er i full trening igjen etter å ha gjennomgått en lyskeoperasjon for noen måneder siden. Han håper å være i god form når han stiller på start i Sulis i 2020. Det blir femte gang trønderen stiller i Sulis Kobberløps-helga.

Slagordet

Niklas var den som ga Kobberløpet slagordet: «Vårens vakreste eventyr i nord».

– Slagordet passer perfekt. I Sulis byr de på storslått natur, en gjestfrihet og en entusiasme man ikke ser andre steder. Det håper jeg virkelig Sulis-folkene klarer å ta vare på, sier Dyrhaug.

Han har hatt med seg mange deltagere oppover, både blant venner og familie.

– Kobberløpet er et veldig folkelig arrangement der alle blir sett. Fra trimmere til eliteløpere. Mine venner på landslaget samt familien storkoser seg i Sulis, sier Niklas Dyrhaug.

 

Dato for påmeldingsstart vil komme