Et unikt skirenn under nordlysets flammer

Marcialonga Arctic Ski Race lanserer Marcialonga Northern Light.

Foto: Zdeno Dvorak

Italienerne er vilt fascinert av aurora boreale – nordlyset. Det resulterer i et unikt skirenn i Sulis-alpene fredag 18. februar 2022 – Marcialonga Northern Light. Det klassiske Marcialonga Arctic Ski Race går to dager senere.

– Vi har fantastisk natur og skarpe tinder i Dolomittene. Dere har nordlyset. Dette blir en stor opplevelse som vil lokke både lokale og sør-europeiske langrennsløpere til Sulitjelma! Det sier Angelo Corradini, president i Marcialonga.

For andre året arrangeres Marcialonga Arctic Skirace i Norge, nærmere bestemt i Sulis-aIpene i Nordland, i Kobberløpets spektakulære traseer. I tillegg til det klassiske rennet på søndag, med distanser på 28 og 56 kilometer, er det nå klart for den helt spesielle nyvinningen: Marcialonga Northern Light – eller Marcialonga Aurora Boreale, som italienerne vil kalle den.

Når rennet starter kl 19.00 er det stummende mørkt, bortsett fra nordlyset flammende på himmelen. Hodelykt er ikke nødvendig og tillatt. For komfort og sikkerhet legges 10 km traseen i flatt, enkelt terreng. Alt for å sikre de beste forhold for å se og oppleve nordlyset. Det er det og ikke tiden som teller!

– Vi skjønner at det ikke er noen garanti for at nordlyset dukker opp akkurat denne kvelden. Men vi er helt sikre på at vi er på en av de beste steder i verden for at det skal skje. Da blir det en opplevelse for livet, spesielt for oss fra de sydlige Europa, sier Corradini.

Unikt samarbeid

Det har oppstått et unikt samarbeid mellom krefter i Bodø og Kobberløpet – og arrangøren av legendariske Marcialonga, et av verdens største og mest tradisjonsrike skirenn.

Ansvarlig for gjennomføringen av den arktiske versjonen av Marcialonga er Kobberløpet, som har arrangert skiløp i Sulis-alpene i over 50 år og som de siste årene har hatt store skistjerner som Martin Johnsrud Sundby og Aleksandr Bolsjunov på startstreken. Kobberløpet skal selvsagt også arrangeres på vanlig måte i april 2022.

Nå vil Marcialonga bruke hele sitt markedsapparat og databaser til titusenvis av tidligere
deltakere for å promotere rennene i Sulitjelma.

– Dette kan bli stort, i hvert fall på sikt, sier Erik Bølling og Skjalg Dreyer i Stayer Active og Mona Mosti i Kobberløpet. Disse tre er representanter for den nasjonale arrangøren av den arktiske versjonen av Marcialonga.