Hans Christer Holund klar for Kobberløpet!

- Jeg vil gjøre det jeg kan for å sørge for at Martin Johnsrud Sundby ikke får sin tredje strake Kobberløpsseier, sier Hans Christer Holund om deltakelsen

– Gutta har fortalt mye fint om Kobberløpet. Jeg var på besøk i Sulis allerede i mai, og stortrivdes der oppe. Landslaget hadde ei flott samling på Jakobsbakken. Jeg gleder meg til å komme nordover igjen, og jeg vil gjøre det jeg kan for å sørge for at Martin ikke får sin tredje strake Kobberløpsseier, sier Hans Christer Holund.

– Vi vet at det er mange som vil ha HC med på turrenn rundt i hele landet, og er glade for at han har valgt Kobberløpet. Holund liker seg i nord, men det er likevel riktig å si at Niklas Dyrhaug og Martin Johnsrud Sundby skal ha mye av æren for at vi får Seefeld-mesteren på startstreken, sier Benn Eidissen i Eidissen Consult.

Det er Eidissen som er vertsskap for Hans Christer Holund under Sulis-besøket.

Old school

Det er en bragd å vinne VM-gull på femmil, men Holund var ikke klar over at det bare har vært 13 nordmenn før han som hadde tatt VM-gull på manndomsprøven siden Thorleif Haug sikret Norge det første gullet på distansen i VM i 1924.
– Nei, det visste jeg ikke. Det er jo stas da, sier HC.
Bare seks dager etter VM-triumfen var Holund tilbake på startstreken til ei ny femmil. Denne gangen på hjemmebane i selve Holmenkollen. Mange ville selvsagt gratulere Holund i Oslo-marka i helga.
– Det var ekstra stas å få ros fra selveste Gjermund Eggen. Eggen vant gull på femmila i Oslo-VM i 1966. Han likte godt måten jeg avgjorde på. Gjermund sa at han likte dårlig at også de lengste distansene er blitt stadig mer preget av gåing i felt og taktikk. Gjermund er en skiløper av den gamle skolen, sier Holund.
– Er du litt «old school» du også?
– Ja, jeg er vel egentlig det. Jeg liker meg best på de lange distansene. Jeg er dårlig til å spurte, men har god utholdenhet. Jeg skulle egentlig vært god for 30 år siden, smiler Holund.

Dum idé av Martin

Da skilandslaget var på sin første allround-samling på Jakobsbakken i fjor var det med Fjellfarer som vertsskap i nyetablerte Jakobsbakken Mountain Resort. Holund forteller at han stortrivdes.
– Det var et perfekt sted å være for oss. Ei samling med flotte skiforhold i mai, god mat og imponerende natur. Sesongen er hektisk for oss på laget og slike samlinger gi oss mulighet til å lade batteriene, sier Holund.
– Men denne gangen er det på med startnummer. Hvor god idé var det egentlig av Martin Johnsrud Sundby, som har to strake Kobberløpsgull, å invitere deg oppover?
– Det var en veldig dårlig idé. Det er klart vi skal kose oss der oppe, men på startstreken blir det «game on». Martin skal få merke at han går mot regjerende verdensmester på femmil. Hvis du lover å ikke si det til noen er jeg i gang med staketreninga til dette oppgjøret allerede, ler Holund.

Mosti jubler

— Vi er så stolte over at Hans Christer skal stå på startstreken her i Sulis. Å oppleve at også årets nybakte verdensmester vil besøke Kobberløpet er stort for oss i gruvebyen. Tøft at han har mere å gi etter sesongens slutt. En veldig flott fyr rett og slett, sier Mona Mosti, daglig leder i Kobberløpet.
Gjør som Hans Christer Holund, meld deg på vårens vakreste skieventyr!