Kobberløpet flyttes til 1. mai

10. april skulle Kobberløpet gått av stabelen. Grunnet pandemien flyttes løpet til selveste 1. mai.

– Nordland skikrets har gitt oss tillatelse til å flytte årets utgave av Kobberløpet til 1. mai 2021.

– Vi ser at pandemi-situasjonen gjør det vanskelig for oss å arrangere rennet som planlagt 10. april, og velger derfor nå å flytte det. Vi gleder oss til å arrangere skifest i Sulis, og jeg har informert folk i den lokale 1. mai-komiteen om dette, sier daglig leder i Kobberløpet Mona Mosti.

Vil hylle arbeiderne

I fjor satte pandemitiltakene en stopper for den tradisjonsrike 1. mai-markeringa i Suis. En fanebærer og to trommeslagere dannet tidenes minste 1. mai-tog i bygda. Sulisvenn og styremedlem i Kobberløpet, Benn Eidissen er opptatt av at årets utgave av Kobberløpet skal hylle arbeidsfolket.

– Selv om jeg er mangeårig Høyre-mann bidrar jeg mer enn gjerne til å hylle arbeiderne i Sulis. Det de har gjort og gjør for stedet står det STOR respekt av. Vi vil gjøre alt vi kan for at det skal bli en verdig markering av dagen både for arbeidsfolk og skiløpere. Vi må få til begge deler, og huske på at Sulitjelma er et sted der idretten og arbeiderbevegelsen i mer enn 100 år har vært drevet av mange av de samme folkene. For eksempel Kobberløpets dyktige speaker gjennom en årrekke, Kjell Basse Lund. Han er også en av de som står sentralt i markeringen av arbeidernes dag, sier Benn Eidissen.

Marcialonga Arctic Si Race

Og det blir mer skirenn denne våren i Sulis. – Helga etter Kobberløpet, lørdag 8. mai inviteres vi skifamilien til Marcialonga Arctic Ski Race i Sulitjelma, sier Mona Mosti.