Pål Golberg klar for Kobberløpet

Pål Golberg har planer om å stake seg til en pallplassering i Sulis i helga.

Pål Golberg slutter seg til «Team Eidissen» under det 51. utgaven av Kobberløpet som går av stabelen i Sultjelma lørdag 6. april. Benn Eidissen er allerede vertsskap for Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, HC Holund og skilegenden Bjørn Dæhli. Eidissen er glad for å få enda en toppløper på gjestelista.

– Golberg imponerte under lørdagens NM-femmil på Lygna. Han lå lenge på andreplass, men på tross av at det ble tøft på slutten overrasket han mange med sjetteplass i mål. Jeg gleder meg til å få vise Pål Golberg Sulis, et sted han aldri har vært tidligere, sier Benn Eidissen.

Les også: Disse stiller til start på Kobberløpet

Skal stake

Hvilke sjanser har du i Kobberløpet?

– Jeg skal være veldig fornøyd med en pall-plass. Martin blir nok vanskelig å gjøre noe med, men jeg må jo forsøke å henge meg på Didrik Tønseth. Han skal stake, og dermed blir det nok staking på meg også, sier Pål Golberg.

Hva har du hørt om Kobberløpet?

– Jeg har vel egentlig hørt mer om det som skjer før og etter løpet, men det skal vi kanskje ikke snakke om her, smiler Golberg og fortsetter: Det kommer jo også litt an på hvem jeg spør. Martin synes det er et lett løp. Spør jeg Emil Iversen og Finn Hågen Krogh sier de at det er det tøffeste skirennet de har gått. Jeg gleder meg til et renn i flott natur og håper å ta med meg et godt resultat slik at jeg kan bygge videre på den gode følelsen fra NM, sier Golberg.

Talentfull

Pål Golberg får litt av en attest fra kapteinen på allround-landslaget. 

– Pål er en av våre aller mest talentfulle lagkamerater og det er svært få som er bedre enn Pål på en 15 kilometer klassisk eller en klassisk-sprint når han er i form. Det har han vist ved å vinne verdenscup 15 kilometer klassisk på Lillehammer og en haug med pallplasser i sprint. Fjerdeplass i OL i Peyongchang er en stor prestasjon det også, sier Martin Johnsrud Sundby om Golberg.