Simen Hegstad Krüger stiller til start!

Han overrasket en hel skiverden da han vant gull 30 km skiathlon under OL i Sør-Korea. Lørdag 6. april går han sitt aller første Kobberløp.

– Jeg har hørt mye fint om rennet av gutta på laget. Både rennet og opplegget rundt får mye ros av de som har vært med, sier Hegstad Krüger.

Usikker på staking

– Jeg har skjønt at Martin, Didrik og Pål skal stake hele veien. Det er fortsatt en mulighet også for meg, men jeg er litt usikker, sier Simen.

Men han er sikker på en ting, han gleder seg til å komme tilbake til Jakobsbakken og Sulis.

Årets fineste skitur

– Det er et utrolig flott område. Vi hadde det helt strålende på Messa hos Mona og Thor-Åge. Landslagssamlinga inneholdt alt fra en luftig helikoptertur med utsikt over hele fjellmassivet til en helt spesiell dag med et herlig skareføre. Det ble rett og slett årets fineste skitur, minnes Hegstad Krüger.

Anbefaler laksen 

Et annet godt minne fra samlinga knytter seg til et besøk hos Salten Laks.

– Jeg sliter litt med matalergi, og da de andre fikk fiskesuppe fikk jeg «maule» rein røket laks så mye jeg ville. Dere har laks av ypperste kvalitet oppe i Salten. Den anbefaler jeg gjerne. Jeg håper å få med meg litt nedover, smiler Simen.

Fornøyd med sesongen

På tross av at han bare fikk gå femmila under VM i Seefelt (femteplass) er Simen Hegstad Krüger fornøyd med sesongen under ett.

– Det er selvsagt lett at man blir vel kravstor etter en sesong med flere OL-medaljer. Årets høydepunkt for meg ble tredjeplassen i Tour de Ski, sier Simen.