Skipresidenten besøker Kobberløpet

Kobberløpet får i år storfint besøk av skipresident Erik Røste som har takket ja til invitasjonen om å delta i det 52. Kobberløpet.
Foto: Norges Skiforbund

Mona Mosti, daglig leder i Kobberløpet inviterte skipresidenten til rennet da hun møtte han under et møte i Bodø rett før jul.

– Skipresidenten hadde hørt om Kobberløpet og virket interessert i den utvikling som vi jobber med her oppe i Sulitjelma, sier Mona Mosti.

Like før jul takket skipresidenten ja til invitasjonen.

– Det er stor stas å få vist frem Kobberløpet og Sulitjelma til selveste skipresidenten. Vi jobber mye med å legge til rette for at alle skal kunne delta i Kobberløpet og at interessen for ski og langrenn skal bli enda større i regionen, sier Mona.

Tilbakemelding er viktig

Rennleder Thor Åge Jensen gleder seg spesielt til å vise fram årets løypetrase.

Hvert eneste år går vi gjennom tilbakemeldinger fra deltakere og publikum for å kunne gjøre forbedringer for hvert år. Til årets renn har vi for eksempel forbedret løypa ved starten i Daja samt flyttet starten til 23-kilometeren til Jakobsbakken sammen med starten til 11-kilometeren. Dette betyr at årets 23 kilometer trase har betydelig mindre motbakke enn tidligere år, og man kommer seg lengre inn i den storslåtte naturen i Sulis. Alle distansene har målgang i Daja, sier Thor Åge Jensen.

Ønsker flere barn og unge

Vi vet at skipresidenten er opptatt av rekrutteringen til skiidretten. Vi gleder oss til årets renn og satser på å få flere barn og unge på startstreken. Vi ønsker å komme på besøk til de lokale ski-klubbene i forkant av rennet for å informere om Kobberløpet. Vi legger til rette hele sesongen i Sulitjelma for å at de som ønsker å gå på ski skal kunne gjøre det i flotte løyper med høy standard. Ifølge Martin Johnsrud Sundby har vi world-cup-standard på løypene – og vel så det.

Program for skipresidenten

Program for oppholdet jobbes det med. Vi ønsker selvsagt å vise frem hva Sulis har å by på. Røste skal få lære mere om historien fra gruvebyen og skal få oppleve det løftet som vi sammen har gitt det helt spesielle miljøet på Jakobsbakken. Vi har en sterk idrettshistorie i gruvebyen. Den vil også bli presentert. Det mange ikke vet, er at Sulis hadde flere antall idrettslag og mange store helter fra Sulis både i hopp og langrenn.

Årets utgave av Kobberløpet skal i enda større grad være en folkefest både for deltakere og publikum. Dette gleder vi oss til å vise skipresidenten og øvrige gjester.