Til vår kjære rennleder, Cato Sandslett

Hvor hadde Kobberløpet vært uten deg?
(Foto: Espen Johansen, Saltenposten)

Etter Kobberløpet 2013 ble det klart at flereårig rennleder, Robert Normann, ikke hadde mulighet til å bidra til rennet i 2014. IL Malm måtte raskt ut på leting etter en erstatter. Kun 3 uker før startskuddet skulle gå i 2014 takket Cato Sandslett ja til å stille som rennleder – selv uten erfaring.

– Den gang kunne vi aldri forestilt oss hva det skulle bety for Kobberløpet, og for hele lokalsamfunnet i Sulis, at Cato tok på seg jobben som rennleder, forteller Morten Lønner, leder i IL Malm. 

Kobberløpet 2014 ble riktignok et nederlag, med et grusomt vær og kun 179 på startstreken. Men dette demotiverte ikke Cato. Snarere tvert i mot. «Det måtte være mulig å få mer ut av rennet…». Han satte ambisjonen om 1000 deltakere på jubileumsåret i 2018.

På 4 år skulle løpet gå fra 179 til 1000 deltakere. For en ambisjon.

– I fjor stod 1200 på startstreken i jubileumsrennet. Alt takket være Cato og hans flotte gjeng i hovedkomiteen, samt alle som bidrar med dugnad. Cato er ryggraden i Kobberløpet – han som alltid er like lun og rolig uansett hvor mye vi har å gjøre. Han er kunnskapsrik og innehar utrolig mye erfaring med å lage skirenn. Uten han ville ikke Kobberløpet vært der det er i dag, forteller Mona Mosti, daglig leder i Kobberløpet.

 

Cato har betydd mye for Kobberløpet. Han har ambisjoner om utvikling. Han er rolig, strukturert og ryddig – samtidig som han har en «vinnende vesen», noe som gjør at han lett får med seg folk i ulike roller. Han vet hvordan man skal arrangere et godt skirenn.
Thor Åge Jensen

Cato, du er en meget dyktig rennleder, som er raus med ros og flott å jobbe med!
Svein Spjelkavik

Cato er en helt toppers leder! Jeg har også vært så heldig å få jobbe med Hege – kona til Cato. Hege er utrolig positiv, og en gledesspreder uten like. Hun er full av gode idéer, bidrar med alt og tar virkelig tak i alt hun gjør. Begge to er rett og slett en drøm å jobbe med!
Solvor Jondahl Alvestad

Tusen takk for alt du er for Kobberløpet, Cato! Vi setter utrolig stor pris på deg, og gleder oss til fortsettelsen. Hilsen hele staben!