To kvinnelige verdensmestere til Kobberløpet

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga kommer til Kobberløpet 18. april.

18. april 2020 arrangeres den 52. utgaven av Kobberløpet i Sulitjelma. Denne gangen står Astrid Uhrenholdt Jacobsen på startstreken for aller første gang.

– Jeg gleder meg til Kobberløpet og ser frem til å oppleve Sulis og området på nært hold, sier Uhrenhold Jacobsen om deltakelsen.

33-åringen fra Oslo har 3 VM-gull, og tok OL-gull i 4×5 km stafett sammen med Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga og Marit Bjørgen under Vinter-OL i Pyeongchang.

Ragnhild Haga har gått Kobberløpet to ganger tidligere. I 2018 tok hun 1. plass i dameklassen, mens i fjor havnet hun på en 4. plass bak Fauske-jentene Ingrid Mathisen og Marie Risvoll Amundsen, og Jensine Vangberg Jensen fra Innstranda.

Øker interessen

Det er Salten Aqua som er jentenes vertskap.

– Jeg svært glad for at det også i år kommer løpere i verdenseliten til Kobberløpet og at Astrid kommer slik at det blir flere topper fra damesiden, sier Geir Wenberg i Salten Aqua.

Daglig leder i Kobberløpet, Mona Mosti, er også svært glad for å ha to kvinnelige verdensmestere på startstreken.

– Vi i Kobberløpet er imponert over hva våre gode samarbeidspartnere får til. At vi har hatt, og får så mange landslagsløpere til Kobberløpet er med på å øke interessen for langrenn her i distriktet og gjør at fler og fler deltar på Kobberløpet, sier Mosti

– Astrid er en erfaren og meget flott langrennsløper som vi lenge har hatt ønske om å få til Kobberløpet. At vi nå lykkes med dette er kjempeartig. Vi gleder oss til å vise henne Sulis og de flotte områdene vi har for langrenn her, avslutter hun.