Unngår parkeringskaos med busstransport

Fjorårets løsning med busstransport fra Sandnes til fjellet gjentas i år. Logistikk-ansvarlig, Jørn Godtfredsen, forteller om løsningen.

Med rekordmange deltakere og publikummere på fjorårets Kobberløp, ble vi nødt til å ha parkeringsplass nede i Sulitjelma, og transportere folket med buss, for å unngå parkeringskaos i fjellet. Denne løsningen gjentas i år.

– I tillegg til å unngå parkeringskaos, handler det rett og slett om sikkerhet. Det kan være vanskelig å kjøre opp den trange fjellveien, særlig når det er snakk om veldig mange biler. Et annet poeng er at nødetater må kunne komme seg lett frem, dersom noe skulle skje i fjellet, forklarer Jørn Godtfredsen, logistikk-ansvarlig.

– Dette funket utrolig bra i fjor! Det vil være flinke parkeringsvakter tilstede som organiserer parkeringen på Sandnes, forteller Jørn.

Skiutstyr

Skal du gå 11 kilometeren fra Jakobsbakken, men ønsker å se starten i Fjellandsbyen først? Da kan du sette skiutstyret ditt i snøbarmen ved av- og påstigningen til bussen når du ankommer, og ta det med deg opp til Jakobsbakken etter starten er gått i Fjellandsbyen.

– På Jakobsbakken vil det som i fjor være en tilhenger hvor deltakere kan legge fra seg utstyr og bagasje, som vil fraktes ned til målgang i Fjellandsbyen, forteller Jørn.

Jørn oppfordrer alle til å beregne god tid når de skal opp i fjellet 6. april.

Les mer om parkering og transport her!

Det er også satt opp busser til og fra Bodø og Fauske, direkte til Sulitjelma Fjellandsby. Les mer og kjøp billetter her.