Skiløpere på startstreken under Kobberløpet
Foto: Per Ludvig Mosti

Dato for Kobberløpet 2023 klar - påmelding starter 16. mai

22. april 2023 går startskuddet for Kobberløpet 2023. Påmeldingen starter i pausen i fotballkampen mellom Bodø/Glimt og Tromsø IL på Aspmyra 16. mai.

– Vi er glade for å kunne presentere datoen for neste års Kobberløpet allerede nå. Vi har gode snøforhold i Sulitjelma så vi har erfart at det passer bra å lage skifest så sent på året. En flott avslutning på skisesongen, sier Mona Mosti.

Påmeldingen til det 54. Kobberløpet starter allerede mandag 16. mai kl. 18:45, under pausen i kampen mellom Bodø/Glimt og Tromsø på Aspmyra Stadion.

– At påmeldingen starter vil bli annonsert på storskjerm i pausen av en av våre skistjerner.Det er stort at man får mulighet til å samarbeide med Bodø/Glimt om dette – det er vi meget takknemlig for. Kobberløpet og Bodø/Glimt har flere felles samarbeidspartnere som også er med å bidrartil å få til ting som dette, sier Mosti.

Grense på 1000 deltakere

Det var 431 deltakere i alle aldre som deltok i Kobberløpet 2022, det første ordinære skirennet i Sulisfjellene siden sist arrangement i 2019, da deltok 1172. For 2023 har Kobberløpet satt en grense på maks 1000 deltakere.

– Vi setter en grense på maks 1000 deltakere da vi ikke har testet ut så mange deltakere i den nye traséen før. Grensen er der for å kunne levere et godt arrangement. Hvis det funker så vil vi kunne øke antallet året etter, forteller Mona.

Under årets Kobberløp var start- og mål-område for alle distanser for første gang på Jakobsbakken.

– Vi har sendt ut spørreundersøkelse til alle som deltok, og det er nesten utelukkende positivisme til den nye traséen. Tilbakemeldingene fra spørreundersøkelsen er viktige i arbeidet med å gjøre Kobberløpet 2023 enda bedre, sier Mosti.

Meld deg på tidlig, vær med i trekning

Mosti oppfordrer til å melde seg på tidlig for å være med i trekning av en super premie. Det er viktig for oss som arrangør at man vet i god tid hvor mange som deltar.

– De som melder seg på innen 1. september 2022 vil være med i trekningen av et par racingski med bindinger fra Madshus og en treningsdrakt fra Swix, sier Mosti.

Premiene er sponset av Madshus og Norgeshus Byggmester Erling Skipnes AS.