Logo for Kobberløpet

Om Kobberløpet

Hva er Kobberløpet og hvordan ble det til?

Skiløper går Kobberløpet
Foto: Per Ludvig Mosti

Kobberløpet er et skirenn som arrangeres hvert år i fantastiske omgivelser i den gamle gruvebyen, Sulitjelma, i Fauske Kommune i Salten.

Løpet ble for første gang arrangert i 1968, og startet som en hedring av Mons Petter - mannen som fant den første malmklumpen i Sulitjelma, som ble starten på det 100 år lange gruveeventyret.

I 1968 stilte 163 deltakere til start. De senere årene har løpet vokst seg større, og til 50. årsjubileumet i 2018 stilte hele 1200 deltakere på startstreken.

Daglig leder i Kobberløpet, Mona Mosti, og Anette Bøe under Kobberløpet 2022.
Daglig leder i Kobberløpet, Mona Mosti, og Anette Bøe under Kobberløpet 2022. Foto: Svein Spjelkavik

Skistjerner som Martin Johnsrud Sundby, Petter Northug Jr., Bjørn Dæhlie, Ragnhild Haga og Anette Bøe er blant de som har gått løpet, sammen med en rekke lokale skihelter, bedriftsidrettslag, vennegjenger, familier og hvermannsen. Kobberløpet er et skirenn for alle!

Under VM i Seefeld 2019 uttalte Petter Northug at Kobberløpet er det beste turrennet med det beste publikummet. Martin Johnsrud Sunby har også sagt at folk må få øya opp for Sulis. Vi er utrolig stolte av uttalelsene, og av å kunne kalle oss vårens vakreste skieventyr.

Velkommen til Kobberløpet!

Se filmen om Kobberløpet her: