Gutter som løper konkurranse på grus
Foto: Per Ludvig Mosti, Kobberløpet

Høstens høydepunkter

Tradisjon tro arrangerer Kobberløpet både rulleskirenn og fjelløp i september. Velkommen til Jakobsbakken!

Først ut er rulleskirennet, som i år arrangeres for tredje gang lørdag 3. september 2022. I år er det forskjellige klasser som starter på forskjellige steder, alle med målgang på Jakobsbakken.

Les om de forskjellige klassene her

I 2021 var det 35 personer som deltok i rulleskirennet. Niklas Dyrhaug vant i herreklassen med tiden32:59, 49 sekunder foran Martin Johnsrud Sundby. I kvinneklassen var det Astrid Øyre Slind som vant med tiden 36:28.

Meld deg på Rulleskirennet her!

Fjelløpet lørdag 10. september

For femte gang arrangeres Kobberløpets Fjelløpet. Som tidligere år er det start og målgang på Jakobsbakken.

Fjelløpet har to distanser: 10 kilometer for turklassen, og 5,5 kilometer for trimklassen. Turklassen går fra Jakobsbakken, ned mot Fagerli via den gamle veien, og tilbake. Trimklassen går fra Jakobsbakken til Sagmo, og tilbake.

Se løypekart og høydeprofil her.

— Dette er en knallfin tur å ta for både store og små, med familien, venner eller alene. Gjennomfør løpet i ditt eget tempo, enten du vil slå fjorårets tid i turklassen, eller ønsker en gåtur i flott natur i trimklassen, sier Mona Mosti.

I fjor var det 98 personer som stilte til start i fjelløpet. Mosti håper at deltakerantallet bikker 100 i år når det ikke er koronarestriksjoner.

Meld deg på Fjelløpet her!