Logo for Kobberløpet
Syv ansatte fra Salten Aqua er klare for å gå på ski.
Foto: Salten Aqua

Stilte med eget «lakselag» på Kobberløpet 2022

– Vi opplever at dette skaper engasjement, samtidig som vi dyrker det å ha interesse for å gå på ski, sier Jarle Solemdal, administrerende direktør i Salten Aqua.

På lørdag gikk startskuddet for Kobberløpet 2022 i Sulitjelma, og den lokale laksenæringen var godt representert. 11 ansatte fra Salten Aqua stilte samlet som eget lag under navnet Team Salten Aqua.

Katrine Enger-Johnsen (41) jobber vanligvis som fungerende fabrikksjef for fileteringsfabrikken Salten Salmon AS i Bodø. På lørdag stod hun på startstreken i Jakobsbakken med Salten Aqua på ryggen.

– Det er vel få av oss som har gått mange skiløp, men så har vi vel blitt trukket med på dette. Arbeidsgiver fikser alt, fra skidress til middag på kvelden. Det er jo en opplevelse, så vi er veldig glade for at vi kunne være med, sier hun.

Jarle Solemdal er administrerende direktør i Salten Aqua, og mener selv at initiativet er positivt for hele bedriften.

– I dag er vi nesten 20 personer fra Salten Aqua-gruppen her, hvorav 11 stykker går selve løpet. Vi opplever at dette skaper engasjement, samtidig som vi dyrker det å ha interesse for å gå på ski. Det er en god investering, som vi mener gir avkastning i form av et styrket arbeidsmiljø, sier Jarle Solemdal.

Aktiv hovedpartner

Salten Aqua er en av hovedpartnerne til Kobberløpet, og brukte anledningen til å gi ut røykalaks til de oppmøtte samt lage aktivitet i området under selve løpet.

– Samtidig som vi får skapt en møteplass for de som jobber hos oss, gjør vi også en innsats for å fremme selve Kobberløpet-arrangementet. Det er viktig at det er mye aktivitet lokalt, sier Solemdal.

Dette er sjette gangen saltenbedriften stiller med eget skilag. De som gikk for Team Salten Aqua var ansatte fra filetfabrikken Salten Salmon i Bodø, Wenberg Fiskeoppdrett på Fauske og eksportselskapet Polar Quality.